Voor en door jongeren

Een groep van 15 jongeren kwam afgelopen week samen om te brainstormen over manieren om jongeren te bereiken. Het jongerenplatform Blauwhaus merkt dat veel jongeren niet op de hoogte zijn van de activiteiten die worden georganiseerd. En dat is gek, want jongeren zeggen behoefte te hebben aan plekken waar ze samen kunnen komen. Volgens jongerenwerker Anne-Dreke Deddens is het belangrijk dat plannen vooral in handen liggen van de jongeren zelf.

Blauwhaus werkt veel samen met de Jongerenraad Zwolle. Zij zijn betrokken bij een motie die gaat over het realiseren van ontmoetingsplekken voor jongeren in Zwolle. Want daar zijn er niet genoeg van. Jongeren willen niet altijd afspreken in een café, of alleen maar uitgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cultuur

Liverpool’s queer scene

Afgelopen maand werden foto’s van de Pride Photo-tentoonstelling in Vlissingen beklad met verf. Met de tentoonstelling werd aandacht gevraagd voor de benarde mensenrechtensituaties waar de lhbti+-gemeenschap mee te maken heeft. De actie van de daders laat zien dat het nog steeds nodig is om aandacht te vragen voor de lhbti+-gemeenschap. Niet alleen in Nederland wordt […]

Read More
Cultuur Uncategorized

De huidige impact van de Hillsboroughramp 

15 april 1989 is een zwarte dag in de geschiedenis van Liverpool. Tijdens de wedstrijd tegen Nottingham Forrest, halve finale FA Cup, in het Hillsborough stadion ontstond er een paniekuitbraak waardoor er mensen verdrongen werden. De ramp heeft nog steeds diepe impact op de bevolking. Er zijn liedjes over geschreven en er heerst onrecht over de […]

Read More