Section 28

Tot de jaren 2000 vond het merendeel van de Engelse bevolking dat het verkeerd was om homoseksueel te zijn. Voornamelijk ouders waren bang dat hun kinderen zouden leren over lhbti+ onderwerpen. Zij waren bang dat hun kinderen zouden denken dat homoseksualiteit oke is. In de jaren 80 was ook de aids pandemie. Dit leidde tot nog een slechter beeld van de queer gemeenschap. Er was een stigma en veel misinformatie.

Toen in 1993 het boek ‘Jenny lives with Eric and Martin’ uitkwam brak er chaos uit in het parlement. Het boek gaat over een meisje dat met haar twee vaders woont. De conservatieve partij gebruikte dit als argument voor section 28. Dankzij deze wet waren scholen niet toegestaan les te geven over homoseksualiteit of het te promoten.  Deze wet zorgde ervoor dat veel jongeren geïsoleerd opgroeiden. Docenten konden gepeste kinderen niet helpen.

De wet maakte deel uit van the Local Government Act 1988. De wet is van 1988 tot 2003 van kracht geweest. Dankzij de Labour goverment werd de wet ingetrokken.

One thought on “Section 28”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uncategorized

Interview niveau 2 breed

Kritisch interview fragment 1 Kritisch intervies fragment 2

Read More
Uncategorized

3 geloven op 1 kussen: daar komt vrede tussen

Liverpool: de stad die bekend staat om het voetbal. De trouwe supporters die bij elke wedstrijd you never walk alone meeschreeuwen vanuit het stadion. De voetbalcultuur in de stad wordt overgebracht van generatie op generatie en is te zien door de gehele stad. Tentjes met merchandise van de twee grootste clubs: Liverpool FC & Everton FC. Sjaaltjes […]

Read More
Uncategorized

Eenzaamheid bestrijd je samen

De maand mei stond wereldwijd bekend als mental health awareness month. Tijdens deze maand wordt er aandacht gevraagd voor mentale gezondheid. In het bijzonder vroeg het Verenigd Koninkrijk dit jaar aandacht voor eenzaamheid. De week van 9 tot 15 mei stond daarbij bekend als the week against loneliness. Met de coronapandemie net achter de rug, zijn nog meer mensen […]

Read More